| Cézár saláta (a legfinomabb!) receptSaláták, öntetek Hozzávalók: Majonéz 0,5 kg tejföl 0,06 L joghurt 0,06 L szardella paszta 0,04 kg fokhagyma 0,02 kg porcukor 0,005 kg reszelt parmezán 0,02 kg dijoni mustár 0,04 L jégsaláta paradicsom uborka pirítós csirkemellfilé (és fokhagymás pác hozzá) Elkészítés: A fenti hozzávalókból kikevered az öntetet. Jégsaláta+ kígyóubi+ jó érett paradicsom-------->felkockáz, összekever 1 nagy tálban! Hozzáadsz pirított kenyér, v zsemlekockát, majd összekevered az öntettel. A csirkemellet fel kell kockázni, és kicsit bepácolni fokhagymás fűszerkeverékbe, aztán a legjobb olivaolajon kisütni. A salátát 1 tányérra púpozod, rádobsz bőségesen a csirkemellből, és mindezt fokhagymás pirítóssal tálalod, amiket ha toast kenyérből csinálsz, az a legjobb, mert átlósan félbevághatod, és a tányér szélére teheted. Tanácsok: A megadott mennyiségből elég nagy adag öntet jön ki, de a maradék hűtőben 1-2 hétig eltartható. Amúgy is érdemes magát az öntetet 1 nappal fogyasztás előtt elkészíteni, hogy összeérjen. Csinálhatod azt, hogy csak fogyasztás előtt kevered össze a zöldségeket az öntettel, vagy ha tárolni szeretnéd, akkor vágd ki a paradicsom magház részét (akkor nem levesedik fel a sali) és a pirítóskockákat fogyasztáskor keverd bele a kész salátába, hogy ne ázzon el. Ettem már sokféle Cézár salit, több étteremben is kipróbáltam, de az összes közül ez volt a legfinomabb!( a poén, hogy párom a szakáccsal baráti viszonyba került, így én meg tudtam szerezni a receptet :) ) Jó étvágyat! Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: bubó bubó Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |