Tutireceptek.hu fejléc

Burgonyás gombóc lekvárral recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
50 dkg héjában sült burgonya
2 evőkanál liszt
3 dkg vaj
2 evőkanál olaj
1 tojás
20 dkg lekvár
olaj a sütéshez
kevés porcukor


Elkészítés:
A héjában sült burgonyát megtisztítjuk, hidegen áttörjük vagy lereszeljük, és a felvert tojással, a vajjal és kevés sóval elkeverjük. Lisztezett deszkán hengert formálunk belőle, darabokra vágjuk, gombócokat készítünk, közepükre mélyedést nyomunk, a mélyedésbe lekvárt teszünk. Serpenyőben, forró olajban sütjük ki a burgonyás gombócokat. Melegen, porcukorral meghintve tálaljuk.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Spenótgombóc » Csoki gombóc » Nutellás túrógombóc » Gombagombóc
» Magyaros gombás húsgombóc » Májgombóc (levesbetét) » Bugaci húsgombóc leves » Marhahúsleves májgombóccal
» Turotorta afonya lekvarral » Szilvásgombóc » Húsos rizsgombóc » Sós, burgonyás kifli
» Szilvás gombóc kásképp » Burgonyás zöldségsaláta » Sonkás túrógombóc » Gőzgombóc felvidéki módra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.