Tutireceptek.hu fejléc

Burgonyagombóc recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Fél kg burgonya
10 dkg liszt
15 dkg kristálycukor
Egy doboz kandírozott vagy aszalt gyümölcs
Mák
Olaj a sütéshez

Elkészítés:
Előkészítés: a burgonyákat megfőzzük, szétnyomjuk, a liszttel és cukorral
összekeverjük.
A kandírozott vagy aszalt gyümölcsöt apróra vágjuk, szintén belekeverjük.
Nedves kézzel galambtojásnyi gombócokat formálunk.
Kevéske mákot forró olajon megfuttatunk, a gombócokat beleforgatjuk.
Főzés: a gombócokat forró olajban addig sütjük, míg színük aranybarna nem lesz.
Szalvétán lecsöpögtetjük róluk a zsírt és tálaljuk.


A receptet beküldte: LoLiNa


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Burgonyagombóc leves » Húsos burgonyagombóc » Burgonyagombóc káposztával » Bableves burgonyagombóccal
» Burgonyagombóc leves 2. » Sajtos burgonyagombóc » Epres-mentás joghurt » vaníliás-csokis karika
» Diplomata torta » Meggyes és almás pite » Sündisznó » Meggyes-kefíres szelet
» Palacsinta light » Adventre: marcipánszívek » Duna hullám torta » Kolduslovag


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.