| Brigicsigabiga receptSütemények, édességek Hozzávalók: 90dkg liszt 5dkg élesztő 3 tojás sárgája 3 e.k. olaj 2 csipet só 1 e.k. cukor tej Töltelék: 15dkg ráma 5 e.k. holland kakaópor 5 e.k. porcukor. sütéshez 3dl tej 2 csomag van.cukorral elkeverve Elkészítés: Az élesztőt pici tejben a kanál cukorral felfuttatjuk! Összekeverjük a tojások sárgáival, a sóval, az olajjal, és a liszthez adjuk! Annyi langyos tejet adunk hozzá hogy közepesen lágy tésztát kapjunk!( keményebb galuska tészta) A duplájára kelesztjük! Ha megkelt kilisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, és a margarin felével megkenjük. Ezután a porcukros kakaóval meghintjük! Összetekerjük, éles késsel felszeleteljük , és a tepsiben szorosan egymás mellé tesszük! A maradék margarinnal meglocsoljuk! Mikor kezd pirulni , a vaniliás tejjelmeglocsoljuk(Kanállal szoktam hogy mindenhová jusson) és még 5-10 percig sütjük! Tanácsok: Ez a mennyiség egy nagyobb szögletes tepsihez elég! (25db kb) kakaós porcuki helyett használhatsz vaniliásat vagy ahhoz ha teszel még kókuszreszeléket. . A receptet beküldte: brigibaba Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |