Tutireceptek.hu fejléc

Borsos csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1,5 kg-os konyhakész csirke,
1 evokanál olívaolaj,
1,5 kávéskanál feketebors;
2 evokanál szójaszósz,
1 evokanál borecet,
4 újhagyma,
1 gyömbérgumó (vagy orölt gyömbér),
1 kávéskanál só

Elkészítés:
Fazékban forraljunk fel vizet, tegyük bele a csirkét 75 percre.
Csöpögtessük le és éles késsel daraboljuk fel. Helyezzük a húst a borós részével lefelé egy tűzálló edénybe.
Aprítsuk fel a hagymát, vágjuk szálaira a gyömbért.
Keverjük össze a mártás többi anyagával. Serpenyoben forrósítsuk fel az olajat, tegyük bele a borsot, és kevergessük addig, amíg nem érezzük az aromáját.
Öntsük a húsra, majd öntsük rá a mártást.
Fedjük be edényünket alumínium fóliával, tegyük gőzre és erős tűzön főzzük 30 percig.
Tisztítsuk meg, vágjuk fel a körítésnek szánt újhagymát.
Ha a hús megpuhult, szórjuk meg a hagymával. Forrón tálalhatjuk.


A receptet beküldte: LoLiNa


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás csirkecombok » Fokhagymás csirkecombok » Csirkés-gombás fussili » Tejszínes csirkemell
» Csirkemell eperszósszal » Sült csirke colával » Baconba göngyölt csirkemáj » Saláta csirkemájjal
» Csirkemájas zöldborsós hús » Csirkemelles tésztasaláta » Csirkemell zöldségágyon » Angol csirkesaláta
» Füstölt sajtos csirkemell » Lecsós -csirkemáj » Ananászos csirke/pulyka » Gyümölcsös csirkesaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.