Tutireceptek.hu fejléc

Borsópüré recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
25 dkg borsó
2 szál újhagyma
1 gerezd fokhagyma
só,bors,kevés vaj

Elkészítés:
Forrósítsuk fel a vajat egy lábasban,nyomjuk bele a fokhagymát és adjuk hozzá a felkarikázott hagymákat.Pár percig pároljuk,majd mehet bele a borsó is.Fűszerezzük éás annyit vizet öntünk rá,hogy éppen ellepje.Fedő alatt puhára pároljuk.
Amikor kész,a felesleges vizet leöntjük,és a borsót kézimixerrel lepürésítjük.

Tanácsok:
Kissé pikáns,elég édes ízű.


A receptet beküldte: mongi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sült hús sárgaborsópürével » Borsópüré ( 6-7 hónapos) » Mentás zöldborsópüré » Zöld nokedli
» Sült zöldségek II. » Gombamártásom » Sütőtökös rakott brokkoli » Sajtos-zöldborsós ropogós
» Diószósz » Kelkáposztás rizs. » Sült hagyma » Paradicsomos római rizs
» Hercegnő burgonya(köret) » Párolt paraj foghagymásan. » Csicsóka püré » Krumpligánica


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.