Tutireceptek.hu fejléc

Boros körteleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
20 dkg körte
15 dkg cukor
2 dl tejszín
1 pohár tejföl
2 evőkanál liszt
1 dl fehérbor
1 citrom
szegfűszeg, őrölt fahéj, csipet só

Elkészítés:
A meghámozott körtét apró kockákra vágjuk. Forrásban lévő vízbe csavarjuk a citromot, s a körtét a fűszerekkel és a cukorral roppanósra főzzük. Beleöntjük a bort.
A tejfölt és a tejszínt a liszttel simára keverjük, hozzákanalazunk a forró levesből, majd a habarást a többi leveshez adjuk és újra felforraljuk.
Hűtve tálaljuk; tejszínhabbal díszíthetjük.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás vörösboros tokány » Vörösboros csülökpörkölt » Vörösboros szilva » Vaniliás körteleves
» Bíboros kehely 2 » Vörösboros eperleves » Boros szilva » Vörösboros kacsamell
» Fehérboros gombamártás » Boros hússzeletek » Fehérboros limonádé » Mecseki boros csülök
» Boros borjúfalatok » Vörösboros gombapörkölt » Boros gyümölcskompót » Vörösboros csülökgulyás


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.