Tutireceptek.hu fejléc

Borjúpaprikás (amc recept) recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 személyre:
60 dkg kicsontozott borjúlapocka
2 fej vöröshagyma
2 dl tejföl
2 zöldpaprika
2 paradicsom
1 evõkanál piros fûszerpaprika
1 teáskanál liszt
2 gerezd fokhagyma, só

Elkészítés:
A húst megmossuk, leszárítjuk, majd egyforma kockákra vágjuk.
A hagymát hámozás után finomra aprítjuk, a megmosott zöldpaprikát kicsumázzuk és felszeleteljük, a paradicsomot is szeletekre vágjuk.
A fokhagymát összezúzzuk.
A 24 cm átmérõjû AMC-serpenyõt felmelegítjük, majd lepirítjuk benne a húsdarabokat. Ha már elválnak az edény falától, addig kevergetjük, amíg a hús minden darabkája megpörkölõdik.
Ekkor hozzáadjuk a hagymát, a zöldpaprikát és a paradicsomot, majd egy percig még tovább pirítjuk. Rászórjuk a pirospaprikát, megsózzuk, gyorsan összekeverjük, és befedjük. A hõforrást a minimumra állítva, 45 percig pároljuk anélkül, hogy az edény fedelét felnyitnánk.
Végül a lisztet, 2 evõkanál vizet és a tejfölt simára keverve, ráöntjük a húsra. Óvatosan összekeverjük, befedjük, és a hõforrást kikapcsolva, még 10 percig hagyjuk befedve.
Tipp: Ha nem teszünk tejfölt bele, akkor borjúpörkölt az étel neve. Ez utóbbi esetben a lisztet sem keverjük bele.
Köret- és italajánlat: Galuska vagy sós burgonya és száraz fehérbor vagy hûtött sör illik hozzá.

kcal/kJ 272/1142
fehérje/zsír 34 g/12 g
szénhidrát 7 g


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kedvenc szelet recept » Macaron (csokis) recept » Kenyér alaprecept » Panna cotta (alaprecept)
» Saját recept » Kalács (alaprecept) » Allgäni sajtleves recept » Kiniand halas receptje
» Palacsinta alaprecept - » Piskóta (alaprecept) » Pizza alaprecept » Feketeerdő-torta recept
» Lencsesaláta recept » Zucotto recept » Muffin (alaprecept) » Lasagne recept Emyke módra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.