Tutireceptek.hu fejléc

Barackos-pudingos recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
35 dkg liszt
30 dkg porcukor
1 kg sárgabarack (lehet darabos sárgabarack lekvár is)
fél csomag sütőpor
1 db tojás
2 db tojás sárgája
15 dkg sütőmargarin

A pudinghoz:
2 csomag főzős vaníliás pudingpor
1 l tej
5-6 evőkanál cukor

Elkészítés:
Elkészítés: A lisztet, a sütőport, a porcukrot, a vajat, az egész tojást és a két tojássárgáját elkeverjük, összegyúrjuk. Ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, és kettészeljük. Az egyik lapot magasfalú tepsibe tesszük, és ráhelyezzük a sárgabarack-feleket, majd a tetejére illesztjük a tésztalap másik felét. Sütőben eleinte nagyobb, majd közepes lángon nagyjából 30 percig sütjük. A vanília pudingport hidegen csomómentesre keverjük a tejjel, majd felforraljuk. Miután elkészült, fél percre félretesszük, majd ráöntjük a kész, és langyosra hűtött sütemény tetejére.


A receptet beküldte: siti


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Barackos-pudingos csiga » Szedermámor » Francia mákos krémes » Túrókrémes sütemény
» Karamellás almás krémes » Kincses bánya » Habsipkás mogyorós korong » Csokipudingos croisant
» Kevert kakaós sütemény » Spenótos tekercs... » Tarka kevert kuglóf » Bounty bon-bon
» Rumos torta » Lúdanyó kiflije » Kókusz szelet » Ribizlis süti


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.