| Baklava nem rétestésztából receptSütemények, édességek Hozzávalók: 2 dl méz a tetejére 4 evőkanál cukor 16 g élesztő 2 dl tej csipetnyi só 48 dkg liszt 1 tojás 12 dkg vaj olvasztva a tésztához 20 dkg cukor 1 csomag vaníliás cukor 20 dkg darált dió 20 dkg darált mandula a töltelékhez Elkészítés: A cukrot, élesztőt, tejet a sóval összekeverjük. Hozzáadjuk a lisztet és az olvasztott vajjal jól összegyúrjuk. Alaposan, sokáig gyúrjuk. Egy óráig pihentetjük. Kigyúrjuk akkorára, hogy négyfelevágva a tepsink méretét kapjuk. Kivajazzuk a tepsit és belehelyezzük az első tésztalapunkat. megszórjuk a daráltdióval és a daráltmandulával, amit már összekevertünk a 20 dkg cukorral és 1 vaníliás cukorral. Jöhet a második tészta rá a dió, mandula keverék. Ezt követi a harmadik tészta, dió, mandula keverék. Ráhelyezzük a negyedik tésztalapot. Ezt lekenjük egy tojással. Bevágdossuk, felvágjuk háromszög alakúra a tepsiben az eddig elkészült tésztaréteget. Nekem 64 kis háromszög lett. Mindegyik szeletkére teszünk egy dió vagy mandulaszemet. 200 fokon 45 percig megsütjük. A sütőből kivéve leöntjük sok mézzel, hogy jól beborítsa. Visszatesszük a sütőbe 10 percre. Tanácsok: Ne edd meg mindet egyszerre :-DDD Elkészítési idő: 140 perc A receptet beküldte: Kiss Ildikó Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |