Tutireceptek.hu fejléc

Angolzeller csőben recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
2 angol zeller
10 dkg vaj
10 dkg liszt
5 dl tej
15 dkg Edami sajt
1 liter zöldségleves
só, őrölt bors
a forma kikenéséhez 2 evőkanál olaj

Elkészítés:
Az angol zeller végeit vékonyan vágjuk le, szedjük száraira, és jól mossuk meg. A zöldséglevesben főzzük roppanósra, szedjük ki, csepegessük le, és a kiolajozott tepsiben terítsük el. A sajtos gratin mártáshoz az olvasztott vajban futtassuk meg a lisztet, úgy hogy fehér maradjon, majd a tejet fokozatosan hozzáöntve főzzük krémesre. Ha túl sűrű a mártás, a zeller főzőlevéből adjunk hozzá, hogy krémes állaga legyen. Szórjuk bele a reszelt sajt felét, sózzuk, borsozzuk meg, majd öntsük a tepsibe rakott zellerszárakra. Szórjuk rá a maradék sajtot, 200 °C-os sütőben süssük pirosra, és forrón kínáljuk.


A receptet beküldte: Teráz


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csőben sült sonkás karfiol » Csőben sült krumpli » Csőben sült kelvirág » Csőben sült burgonyatorta
» Csőben sült vegyes zöldség » Csőbensült pulykamell » Csőben sült kelbimbó » Csőbensült rakott tészta
» Csőben sült tészta » Csőben sült hús » Csőben sült lencse » Csőben sült sonkás penne
» Csőben sült burgonya » Csőben sült milánói penne » Csőben sült póré sonkával » Csőben sült zöldségek


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.