| Ananászos pulykanyárs szójás mázzal receptHúsételek Hozzávalók: 4 szelet konzerv ananász, 4 kisebb fej lilahagyma, 2 db piros kaliforniai paprika, 20 dkg pulykamellfilé, 1 dl szójaszósz, 5 cm-es gyömbér, megpucolva, lereszelve, 1 evőkanál cukor, frissen őrölt bors. Elkészítés: Az ananász-karikákat nagyobb darabokra vágjuk, a lilahagymát megtisztítjuk és felnegyedeljük, a kaliforniai paprikákat kimagozzuk és szintén nagyobb kockákra vágjuk, a pulykamellet pedig kb. 2x2 centis darabokra szeleteljük. Az előkészítés utolsó fázisaként előmelegítjük a sütőt 200 fokra. Elkészítjük a mázat. Ehhez egy keverőtálba öntjük a a szójaszószt, hozzákanalazzuk a reszelt gyömbért, végül beleszórjuk a cukrot és némi frissen őrölt borsot. Elővesszük a grill-pálcákat, és váltogatva fefűzzük rájuk a gyümölcs, zöldség és hús falatokat. Ha már minden nyárt elkészült, előveszünk egy nagyobb tepsit és kibéleljük alufóliával. A közepére jó sok alufóliából készítünk egy masszív hurkát. Ebbe fogjuk beletűzni a nyársakat. A pálcikákra húzott finomságokat megfürdetjük a mázban, és sorra belebökjük a fóliahurkába. A tepsit óvatosan a sütő legalsó részébe helyezzük, és 20-25 perc alatt készre sütjük. Közben többször megkenjük a nyársakat a mázzal. A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |