Tutireceptek.hu fejléc

Ananászos pulykanyárs szójás mázzal recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 szelet konzerv ananász,
4 kisebb fej lilahagyma,
2 db piros kaliforniai paprika,
20 dkg pulykamellfilé,
1 dl szójaszósz,
5 cm-es gyömbér, megpucolva, lereszelve,
1 evőkanál cukor,
frissen őrölt bors.

Elkészítés:
Az ananász-karikákat nagyobb darabokra vágjuk, a lilahagymát megtisztítjuk és felnegyedeljük, a kaliforniai paprikákat kimagozzuk és szintén nagyobb kockákra vágjuk, a pulykamellet pedig kb. 2x2 centis darabokra szeleteljük. Az előkészítés utolsó fázisaként előmelegítjük a sütőt 200 fokra.

Elkészítjük a mázat. Ehhez egy keverőtálba öntjük a a szójaszószt, hozzákanalazzuk a reszelt gyömbért, végül beleszórjuk a cukrot és némi frissen őrölt borsot.

Elővesszük a grill-pálcákat, és váltogatva fefűzzük rájuk a gyümölcs, zöldség és hús falatokat.

Ha már minden nyárt elkészült, előveszünk egy nagyobb tepsit és kibéleljük alufóliával. A közepére jó sok alufóliából készítünk egy masszív hurkát. Ebbe fogjuk beletűzni a nyársakat.

A pálcikákra húzott finomságokat megfürdetjük a mázban, és sorra belebökjük a fóliahurkába. A tepsit óvatosan a sütő legalsó részébe helyezzük, és 20-25 perc alatt készre sütjük. Közben többször megkenjük a nyársakat a mázzal.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mézeskalács, cukormázzal » Ananászos tiramisu » Ananászos gríz » Ananászos karajtekercs
» Ananászos-gyömbéres puncs » Fahéjas tekercs mázzal » Ananászos éden » Sajtos-ananászos csirke
» Ananászos kosárkák » Ananászos csirkesaláta » Ananászos csiga » Ananászos csirkemell 2.
» Szójás-gyömbéres öntet » Epres-ananászos charlotte » Ananászos rizskorona » Ananászos tojássaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.