Tutireceptek.hu fejléc

Ananászkehely recept

Kategória:
 Italok, koktélok

Hozzávalók:
2 doboz konzerv darabolt ananász,
1 rúd vanília,
5 dkg cukor,
6 cl tokaji aszú,
2 üveg száraz fehérbor (2 x 7 dl),
1 üveg száraz pezsgő,
néhány mentalevél

Elkészítés:
Az ananászt leszűrjük, lecsepegtetjük, levét felfogjuk. A vaníliarudat kettéhasítjuk, az ananászlevet a cukorral, a vaníliarúddal sziruppá főzzük. Hagyjuk kihűlni, és kidobjuk a vaníliarudat. Az ananászdarabokat, a tokaji aszút és a szirupot összekeverjük egy nagy bólés tálban. Legalább 4-5 órára behűtjük, a borral és a pezsgővel együtt. Röviddel tálalás előtt a gyümölcsökre öntjük a bort és a pezsgőt, néhány mentalevelet dobunk bele, és kínáljuk.


A receptet beküldte: cicaaa65


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fahéjas narancs likőr » Fehér csokis forró csokoládé » Őszibarack pezsgő koktél » Bailys3
» Meggyszörp » Vodka-tonic » Jeges tea mentával » Pikáns narancsital
» Forró Egg Nog » Breakfastdrink » Banánpuncs » Gyömbéres sárgabaracknektár
» Tojásos fizz » Fruitcup » Fahéjas tea » Damm the weather


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.