Tutireceptek.hu fejléc

Almás, csokis palacsinta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
6 személyre egy ~18 cm átmérőjű tortához:
A palacsintához:
25 dkg sima liszt
7 dl tej
0, 5 dl olaj
4 tojás
3 alma

kevés olaj a sütéshez

A töltelékhez:
10 dkg darált törökmogyoró
3-4 ek. cukor
sárgabaracklekvár

A csokoládémázhoz:
5 dkg porcukor
2 ek. víz
2 ek. holland kakaópor
1 ek. vaj

Elkészítés:
A palacsintához a lisztet tálba tesszük, hozzáadunk egy csipet sót. A tojásokat szétválasztjuk. A tojások sárgáját elkeverjük a tejben, majd az olajjal együtt fokozatosan a liszthez adagolva, kikeverjük a palacsintatésztát.
Az almát meghámozzuk -nagy lyukú reszelőn-, lereszeljük, kicsit állni hagyjuk, levétől kinyomkodjuk és a palacsintatésztába keverjük.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük és óvatosan az almás keverékbe forgatjuk. A tésztából -kevés olajjal átkent serpenyőben- 15 db palacsintát sütünk. Ha az első kisült, tálra tesszük. Megkenjük vékonyan lekvárral, meghintjük a darált mogyoró és cukor keverékével. Erre fordítjuk a következő frissen sült palacsintát, majd megkenjük lekvárral és mogyoróval hintjük. A rétegezést palacsintával zárjuk.
A csokoládémázhoz a porcukrot, kakaóport és vizet kis lábasban takarék lángon összefőzzük. Hozzákeverjük a vajat és a kész mázzal bevonjuk a torta tetejét. Kis pihentetés után szépen szeletelhető. Hűtőben több napig is eláll.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csokis muffin 1 (update 1) » Csokis-kókuszos muffin » Csokis szeletek » Céklás-csokis piskóta
» Almás cobbler » Csokis Brownie » Almás rakott kakaóskalács » Fehér csokis kekszes
» Almás lepény - Jagodától » Túrós palacsinta rakottas » Csokis őzgerinc » Almás süti (sütés nélkül)
» Almás csirke székelyesen » Palacsinta bejgli » Zamatos almás muffin » Almás zserbó


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.