Tutireceptek.hu fejléc

Alma bundában recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
- 1 kg alma
- 240 g liszt
- tojás
- 350ml tej
- csipet só
- fahéjas porcukor vagy méz
- sütéshez olaj

Elkészítés:
Az almákat megpucoljuk, fel karikázzuk és a közepéből a magházat kiszaggatjuk egy kisebb pogácsaszaggatóval.
A tejbe beleütjük a két tojást, beszórjuk a csipet sót és elkeverjük a tojást. Majd a lisztet apródonként beleöntjük és csomómentesre keverjük.
Az olajat felforrósítjuk és a masszába bemártott almákat kisütjük benne.
Végén fahájas porcukorral megszórjuk, vagy mézzel leöntjük.

Tanácsok:
Nem kell a tésztába cukor és a porcukor sem kell feltétlen a ,,fánkok" tetejére, mert ezek nélkül is édes lesz.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: Venes


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Őszibarack bundában » Csirke sajtbundában » Mustáros hús bundában » Szendvics bundában
» Brokkoli boros bundában » Csirke mandulás bundában » Karfiol húsos bundában » Bundában sült pulykaérmék
» Csirkecomb kókuszbundában » Újburgonya bundában » Karaj bundában » Almakarikák bundában
» Csirkemell pehelybundában » Csirkemell karfiolbundában » Máj hagymás bundában » Pulykamell magos bundában


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.