Tutireceptek.hu fejléc

Alföldi betyárleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
60 dkg marhalábszár, 15 dkg szalonna, 15 dkg vöröshagyma, pirospaprika, 20 dkg gomba 20 dkg füstölt kolbász petrezselyem,2 dl tejfől 2 dkg liszt,só, bors

Elkészítés:
A szalonnát kockára vágjuk, és megpiritjuk, a hagymát is rátesszük az aprokockára vágott húst is, sózzuk borsozzuk, egy evőkanál pirospaparikával meghintjük annyi vizet öntünk rá, hogy jól ellepje. Amikor a hús már félig puha beletesszük a felszeletelt gombát, a füstöltkolbász karikákra vágva és tovább főzzük 15-20 percig. Habarást készitünk a tejfelből lisztből a levesbe ötjük az apróra vágott peterezselymet is rászorjuk és fel forraljuk 5 percig még főzzük és tálaljuk.


A receptet beküldte: gevi1931

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bakonyi betyárleves » Alföldi füstölt disznósajt » Alföldi pacalleves » Alföldi májgaluska leves
» Alföldi Vargabéles » Alföldi káposztás csülök » Alföldi batyu » Alföldi finom kenyér
» Alföldi toroskáposzta 1. » Alföldi tészta » Alföldi zúzapörkölt » Alföldi leves bográcsban.
» Hortobágyi betyárleves » Alföldi pulykaraguleves » Alföldi toroskáposzta » Alföldi rakottas


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.