Tutireceptek.hu fejléc

Afrikai harcsafilé citromos vajmártásban recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1-2 harcsafilé
friss citrom leve

bors
kevés vaj

Elkészítés:
A harcsafiléket a sütés előtt 3-4 órával előkészítjük. A filéket kb. 10 cm-es szeletekre vágjuk, mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, és friss citrom levével alaposan meglocsoljuk. Tálba tesszük, lefedjük, állni hagyjuk. Mire kivesszük a citromos léből, a halhús szépen kifehéredik.
Grillen vagy serpenyőben mindkét oldalát pirosra sütjük. Egy kevés vajat tűzön megolvasztunk, és sóval, borssal ízesítjük, majd citromlevet adunk hozzá. Ezt a vajmártást locsoljuk tálaláskor a halszeletekre.
Köretnek párolt zöldséget vagy petrezselymes burgonyát adunk hozzá.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Citromos kocka(Kata-féle) » Citromos joghurt torta » Citromos madeleine » Citromos fügelekvár
» Citromos édesség » Afrikai sertés szelet » Almás-citromos pulykamell » Citromos torta
» Citromos csillagok » Citromos krémes » Citromos vaníliacsillagok » Paleo citromos szelet
» Mazsolás-citromos csirke » Grízes-citromos » Citromos finomság » Citromos ricottakrém torta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.