| Zöldségleves amaránttal, sajtbetéttel receptLevesek Hozzávalók: 1 szál sárgarépa 1 szál fehérrépa 1/2 db karalábé 1/2 db zeller 3 evőkanál pattogatott amaránt 1/2 cs zöldpetrezselyem 2 db zöldség- vagy húsleveskocka 1 késhegynyi őrölt bors 2 dl natúr tejszín 10 dkg sajt Elkészítés: A zöldségeket megpucoljuk, karikára vágjuk, a leveskockákat beleadva 1,5 liter vízben puhulásig főzzük, majd beleszórjuk az amarántot és még 2 percig forraljuk. - Őrölt borssal ízesítjük, leveses tálban elkeverjük a tejszínnel, majd megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel. A sajtot kis kockára vágjuk, tányérokba adagoljuk, és rámerjük a forró levest. Tanácsok: Az amaránt kalciumot, magnéziumot és vasat tartalmaz, - nemcsak egészséges, de finom is! A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |