Tutireceptek.hu fejléc

Zöldséges csirkecombok fehérboros-tejfölös mártásban recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 db csirkecomb
1 nagy fej vöröshagyma
1 evőkanál liszt
3 dl fehérbor
3 dl víz

őrölt bors
4 db húsleveskocka
1 nagy pohár tejföl
1 evőkanál mustár
70 dkg vegyes zöldségkeverék

Elkészítés:
A combokat kettévágjuk, majd sózzuk, borsozzuk. Olajon mindkét oldalát hirtelen átsütjük, majd kiszedjük, félretesszük. A hagymát felkockázzuk, és az olajban elkezdjük párolni. Majd rászórjuk a lisztet, és kicsit együt pirítjuk, majd felöntjük a vízzel és a borral. Beletesszük a húsleveskockát, és kb. 10 percig főzzük. Ezután tésztaszűrőn leszűrjük, kanállal kicsit átpasszírozzuk a hagymát is, de nem kell az egészet. Beletesszük a húst, és szép lassan, többször megkeverve puhára főzzük. Ha a hús már puha, óvatosan megint kiszedjük, és a szaftba belekeverjük a tejfölt és a mustárt, majd jól kiforraljuk. Közben a zöldségkeveréket jénaiba tesszük, lefedjük, és a mikróba puhára pároljuk. Hozzákeverjük a közben elkészült szafthoz, majd beletesszük a húst is, és jól átforraljuk.


A receptet beküldte: TyBoR


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kedvenc zöldséges leves » Gombás csirkecombok » Zöldséges polenta » Zöldséges rizskoszorú
» Thai zöldséges-csirkemell » Göngyölt csirkecombok » Csirkemell tejmártásban » Friss zöldséges fasírt
» Gombás zöldséges ragu » Zöldséges quinoa » Pikáns csirkecombok » Zöldséges rizsfelfújt
» Zöldséges rízstorta » Zöldséges rakott tészta » Tepsis Zöldséges Csirke » Csirkemell sajtmártásban


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.