| Zöldséges csirkecombok fehérboros-tejfölös mártásban receptHúsételek Hozzávalók: 4 db csirkecomb 1 nagy fej vöröshagyma 1 evőkanál liszt 3 dl fehérbor 3 dl víz só őrölt bors 4 db húsleveskocka 1 nagy pohár tejföl 1 evőkanál mustár 70 dkg vegyes zöldségkeverék Elkészítés: A combokat kettévágjuk, majd sózzuk, borsozzuk. Olajon mindkét oldalát hirtelen átsütjük, majd kiszedjük, félretesszük. A hagymát felkockázzuk, és az olajban elkezdjük párolni. Majd rászórjuk a lisztet, és kicsit együt pirítjuk, majd felöntjük a vízzel és a borral. Beletesszük a húsleveskockát, és kb. 10 percig főzzük. Ezután tésztaszűrőn leszűrjük, kanállal kicsit átpasszírozzuk a hagymát is, de nem kell az egészet. Beletesszük a húst, és szép lassan, többször megkeverve puhára főzzük. Ha a hús már puha, óvatosan megint kiszedjük, és a szaftba belekeverjük a tejfölt és a mustárt, majd jól kiforraljuk. Közben a zöldségkeveréket jénaiba tesszük, lefedjük, és a mikróba puhára pároljuk. Hozzákeverjük a közben elkészült szafthoz, majd beletesszük a húst is, és jól átforraljuk. A receptet beküldte: TyBoR Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |