| Zöldséges burgonyagombós leves receptLevesek Hozzávalók: 25 dkg burgonya 10 dkg sárgarépa 6 dkg gyökér diónyi vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma áttörve 8 dkg liszt 1 db tojás kevés olaj 1/2 csokor petrezselyemzöldje 1 mk pirosarany só bors Elkészítés: A megtisztított sárgarépát, gyökeret apró kockákra vágjuk. A vöröshagymát felaprítjuk. A megtisztított burgonyát kockákra vágjuk és sós vízben megfõzzük. A vöröshagymát az olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a zöldségeket és átpároljuk, hozzákeverjük a pirosaranyat és felengedjük a fõtt burgonya levével. Ezután vizet adunk hozzá, és puhára fõzzük. A megfõtt burgonyát forrón áttörjük, kihûtjük, majd a liszttel, a tojással és kevés sóval jól összegyúrjuk. Kis gombócokat formázunk belõle, amelyeket a levesalapba teszünk és készre fõzzük. Ízlés szerint sóval ízesítjük, borssal fûszerezzük. Tejfölösen is készíthetjük Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: ibolya58 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |