| ZOLDSEGEK SUTESE SUTOBEN, amibol meg mas jo dolgok is elojonnek. receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 6-8 sarga es piros paprika vegyesen 2 lillahagyma 1-2 egesz fej fokhagyma 1-2 padlizsan 3 ek so, Elkészítés: paprikat megkenjuk oliva olajjal , lillahagyma vegeit levagjuk,de ne teljesen es a hejat rajtahagyjuk ,fokhagyma kulso hejat leszedjuk,hogy a cikkek lathatok legyenek,de nem szedjuk szet, padlizsant megszurkaljuk villaval minden oldalrol. a sot a tepsi aljara szorjuk erre tesszuk a zoldsegeket szorosan egymas melle. 220 fokon 1 oraig sutjuk es egesz ejjel bent hagyjuk a sutoben.Reggel a hejat konnyeden le tudjuk szedni. paprikalet labosban 2 ek bor- vagy balzsamecettel 2 ek cukorral,sozzuk,borsozzuk forraljuk mig 2 harmadara csokken,salatakhoz lehet adni. paprikasalata: a paprikat nagyobb darabokra vagjuk,sot,borsot,4 ek olivaolajat,2 ek balzsamecetet osszekeverunk, hozzaadunk 1 ek aprora vagott sulthagymat (barna es illatos) es nehany gerezd sult fokhagymat, egyszeruen ki lehet nyomni a hejabol,mint egy tubusbol padlizsan a padlizsan hejat leszedjuk es a magokat amennyire lehet eltavolitjuk.Robotban nehany gerezd foghagymaval,3 ek tehinaval(erdemes kiprobalni, nagyon finom) vagy majonezzel,8 felapritott savanyu uborkaval es fel pohar sav.ubi level nehanyszor megforgatjuk,de az uborakbol maradjanak nagyobb darabok,lehet edesiteni is. Tanácsok: A hamozast erdemes talra tett szuro felett csinalni es a keletkezo levet felfoghatjuk,amit kesobb felhasznalhatunk az etelek izesitesere. A receptet beküldte: kumameya Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |