| Zöldfűszeres fasírozott, egybesütve receptHúsételek Hozzávalók: 60 dkg darált sertéshús, 1 csokor újhagyma (zöldhagyma), 2 gerezd fokhagyma, 50 g zsemlemorzsa, 1 egész tojás, só, feketebors (őrölt), bazsalikom (friss), kakukkfű (friss). Elkészítés: Tisztítsd meg a fokhagymát, egy nagy kés lapjával nyomd össze és aprítsd fel a gerezdeket. Aprítsd fel az újhagymát a zöldjével együtt. Aprítsd fel egy csokor bazsalikomot és pár szál kakukkfüvet a szára nélkül. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Keverd össze a darálthúst (legjobb mangalicából) egy nagy tálban a tojással a fűszerekkel, 1-1,5 kiskanál sóval. Keverj a húshoz annyi zsemlemorzsát, hogy formálható masszát kapjál. Szórj egy tepsire zsemlemorzsát, helyezd rá a húst hosszúkásra formálva. Hintsd meg a fasírozott tetejét morzsával. Süssed 30-40 percig, amíg jól átsül és ropogós kérget kap. Tanácsok: Tálald főzelékek feltéteként, vagy zöldség körettel forrón. Hidegen vékonyra szeletelve szendvicsnek, előételnek is kitűnő. A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |