| Zöldborsóleves, ahogy mi szeretjük receptLevesek Hozzávalók: 1 kg zöldborsó, 1 szál sárgarépa, 1 szál fehérrépa, 1/2 fej karalábé, 1 csomag petrezselyem, 1 húsleves kocka, só, paprika, kevés olaj, csapott evőkanál liszt. A galuskához: 1 egész tojás, liszt és só. Elkészítés: A zöldborsót megtisztítjuk megmossuk. (Ha nyersen is szeretjük, vegyünk többet, amiből tisztítás közben lehet szemezgetni!) A zöldségeket is megtisztítjuk, megmossuk és kockákra vágjuk. Egy kb. 2 literes lábasba teszünk 3-4 evőkanál olajat és beletesszük együtt a zöldborsót és a zöldségeket, megsózzuk fél bögre vízzel felöntjük, és fedő alatt puhára pároljuk. Ha kell, még adagolhatunk alá vizet, nehogy leégjen. Amikor a zöldségek puhák, megszórjuk egy csapott evőkanál liszttel, rászórjuk az apróra vágott petrezselymet és egy kávéskanálnyi piros paprikát. Jól összekeverjük, majd felöntjük az 1 liter meleg vízben feloldott húsleves kockával. Kis lángon hagyjuk felforrni. Amíg a leves felforr, elkészíthetjük a galuskát. Egy egész tojást egy bögrében felverünk, s hozzá adunk annyi lisztet, amennyit felvesz annyira, hogy massza sűrűségű legyen. Amikor a leves felforrt, takarékra tesszük, és egy mokkás kanállal beleszaggatjuk a galuskát. Akkor jó, amikor az összes galuska feljön a leves tetejére. Már kész is, és tálalhatjuk. Ízletes, tápláló leves, második fogásnak elég édes, vagy sós tészta. A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |