| Zöldbabos lencsesaláta fetával receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 4 személyre 300 g lencse 2 répa 2 köteg zeller 300 g. zöldbab 200 g fetasajt 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem 1 evőkanál snidling 1 evőkanál olívaolaj 3 evőkanál almaecet só bors Elkészítés: A lencsét áztasd vízbe egy éjszakára. Másnap tedd fel kbo egy órára főni, majd jól csepegtesd le. A répákat pucold meg és vágd szeletekre. A snidlinget és a zellert is darabold fel, a zöldbabot (konzervet vagy mélyfagasztottat is használhatsz) vágd két centis darabokra. Utóbbit sós vízben párold kb. öt percig, majd add hozzá a répát és a zellert, és további 4 percig főzd. Végül öntsd le a zöldségekről a főzőlevet és alaposan csepegtesd le őket. A lencsét és a zöldségeket keverd jól össze, add hozzásuk a petrezselymet és a snidlinget is. Végül az olívaolajból, almaecetből, sóból és borsból készített öntettel locsod meg. A lencsesalátát szétmorzsolt vgy felkockázott feta sajttal tálald. A receptet beküldte: Ne add fel Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |