Tutireceptek.hu fejléc

Zellerrúd tökmagos bundában recept

Kategória:
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
2 nagyobb zeller,
1 citrom leve,
10 dkg tökmag,
2 tojás,
2 dl tej,
20-25 dkg liszt;

a sütéshez:
bőven olaj;
35 dkg sárgarépa,
1 citrom,
2 evőkanál méz,
kevés finomra vágott petrezselyem

Elkészítés:
A megtisztított zellert vágd ujjnyi rudakra és citromos, sós vízben főzd 5 percig, majd csepegtesd le. Daráld meg a tökmag felét (vagy mozsárban törd össze), a répát reszeld le. Verd fel a tojásokat, keverd a tejjel meg a liszttel csomómentesre és add hozzá a darált tökmagot. Forrósítsd fel az olajat. Mártsd a zeller rudakat egyenként a tökmagos masszába, és süsd az olajban aranybarnára. Az olajból emeld ki, papírszalvétán csepegtesd le és forgasd meg a maradék tökmagban. Keverd össze a répát a citrom levével és lereszelt héjával, a mézzel, ízesítsd csipetnyi sóval és borssal. A bundás zellert a répasalátával, petrezselyemmel megszólva kínáld. Párolt rizs is illik hozzá.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Akácvirág bundában » Pulykamell magos bundában » Hal finom bundában » Szendvics bundában
» Hal diós bundában » Tökmagos kenyér » Tökmagos rántotta » Tökmagos vitaminsaláta
» Tökmagos pogácsa 2 » Máj hagymás bundában » Virsli kukoricás bundában » Tökmagos pogácsa
» Újburgonya bundában » Sült alma diós bundában » Halszelet pikáns bundában » Túrógombóc diós bundában


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.