| Zellerrúd tökmagos bundában receptVegetáriánus ételek Hozzávalók: 2 nagyobb zeller, 1 citrom leve, 10 dkg tökmag, 2 tojás, 2 dl tej, 20-25 dkg liszt; a sütéshez: bőven olaj; 35 dkg sárgarépa, 1 citrom, 2 evőkanál méz, kevés finomra vágott petrezselyem Elkészítés: A megtisztított zellert vágd ujjnyi rudakra és citromos, sós vízben főzd 5 percig, majd csepegtesd le. Daráld meg a tökmag felét (vagy mozsárban törd össze), a répát reszeld le. Verd fel a tojásokat, keverd a tejjel meg a liszttel csomómentesre és add hozzá a darált tökmagot. Forrósítsd fel az olajat. Mártsd a zeller rudakat egyenként a tökmagos masszába, és süsd az olajban aranybarnára. Az olajból emeld ki, papírszalvétán csepegtesd le és forgasd meg a maradék tökmagban. Keverd össze a répát a citrom levével és lereszelt héjával, a mézzel, ízesítsd csipetnyi sóval és borssal. A bundás zellert a répasalátával, petrezselyemmel megszólva kínáld. Párolt rizs is illik hozzá. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |