| Zabpelyhes túrós-almás (diétás) receptReform ételek Hozzávalók: 1 kisebb alma, vagy 1 fél nagy alma 1/2 kiló zsírszegény túró 7-9 evőkanál natúr zabpehely édesítőszer (15-22 db) 3-4 tojásfehérje 1 sütőpor kevéske mazsola reszelt citromhéj kevéske citromlé vagy citromaroma jó sok kapor fahéj olaj zsemlemorzsa pár szem dió Elkészítés: 1.: Kisebb sütőformát vékonyan megspriccelünk olajszóróval, kevéske zsemlemorzsával meghintjük. Az alma felét rárakjuk vékony félkör cikkekre vágva. Pici fahéjjal megszórjuk. 2.: Az édesítőszer tablettákat 1-2 kanál 100 fokos vizben hirtelen feloldjuk, hozzáadjuk a túrót, mazsolát, kaprot, reszelt citromhéjat, citromaromát vagy citromlevet. Zabpelyhet elkeverjük a sütőporral és gyorsan könnyű mozdulatokkal összekeverjük a túrós masszával. Óvatosan beleforgatjuk a keménnyé vert tojásfehérjét. 3. A zabpelyhes-túrós masszát a formába öntjük, és előmelegített sütőben közepes lángon 10 percig sütjük. Majd gyorsan rárakjuk a cikkekre vágott alma másik felét, rá csipetnyi fahéj, és néhány szem diódarabka. Visszatoljuk a sütőbe, és még kb 20 percig sütjük. Tanácsok: - Azért kell a zabpelyhet a végén belekeverni, hogy ne hidegen szivja magába nedvességet, hanem sütés közben, úgy lazább állagú lesz a süti. - Azért kell 10 perc elősütés, mert 10 perc alatt szépen feljön magasra a süti, ha az almaszeleteket rögtön ráraknám a tetejére, azok súlyuk miatt akadályoznák. - A 30-35 perces sütés nálam bevált, de minden sütő máshogy süt, célszerű a végén tűpróbát tartani, ha már nem ragad rá a tészta, akkor jó. - Alma helyett lehet más gyümit is tenni rá. - Akár a tojássárgáját is bele lehet keverni a tésztába, de anélkül kalóriaszegényebb, zsírszegényebb és koleszterinszegényebb a süti :) - A kimaradt tojássárgáját fel lehet használni, piték tésztájához, madártejhez, forró csokihoz, rántottához, azoknak akik nem diétáznak és nincs gond a koleszterinjükkel. :) Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: laconicgirl Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |