| Vörösbabos – zelleres pulykamell receptHúsételek Hozzávalók: 30 dkg pulykamellfilé 1 doboz vörösbabkonzerv 10 dkg zellergumó 1 szál póréhagyma 1 színes paprika 1 paradicsom salátalevelek ízlés szerint 2 evőkanál olaj só 1 kávéskanál őröltborskeverék Öntethez: 4 evőkanál ketchup, chili fűszerkeverék ízlés szerint Elkészítés: A megtisztított póréhagymát, zellert és a kicsumázott paprikát vékonycsíkokra vágjuk, majd belekeverjük a leöblített babkonzervet. Az öntethez a ketchupot elkeverjük a fűszerkeverékkel és 4-5 kanál vízzel, majd összekeverjük a baboszö9ldségwkkel. Ha kell sózzuk, beletesszük a megmosott szeletekre vágott paradicsomot is. A leöblített, leszárított csíkokravágott húst kevés forró olajon megsütjük, sóval, borssal ízesítjük. Tálalásnál ízlés szerinti salátára adagoljuk a paradicsomos babot, rátesszük a forró, sült pulykacsíkokat, szaftjával együtt, és azonnal tálaljuk. A receptet beküldte: Polli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |