| Verdeni édes-savanyú csirkemell úrihölgy módra receptLevesek Hozzávalók: Hozzávalók: # 60 dkg csirke- vagy pulykamellfilé # 2 db kaliforniai paprika (piros és zöld) # 2 db paradicsom # 25 dkg felkockázott ananász # 2 db sárgarépa # 2 közepes fej vörös- vagy lilahagyma # 2 gerezd fokhagyma # kevés sűrített paradicsom # Worcester szósz # sötétebb szója szósz # olaj repcéből, olívából vagy napraforgóból, kinek ami van # 1 evőkanál akácméz (esetleg nem túl aromás virágméz) # 2 evőkanál alma- vagy fehérborecet # frissen őrölt bors # tengeri só # ízlés szerint darált csípős paprikakrém Elkészítés: Elkészítés: Egy nagyobb, lefedhető serpenyőbe olajat öntünk, és az egyenletesen felcsíkozott filét közepesen erős lángon fehérre sütjük. Sózzuk, borsozzuk, szója- és Worcester szósszal ízesítjük. Hozzáadjuk a negyedelt, vékonyan felkarikázott paprikadarabokat, a durván felkockázott hagymát, a lecsöpögtetett ananászt és az apróra felkockázott sárgarépát. Pár percig magas hőfokon fedő nélkül pirítjuk, majd hozzáadjuk a felnegyedelt és a sűrített paradicsomot, a fokhagymát és az ananász levét. Lefedve, közepes-alacsony lángon úgy 30 percig főzzük, ízlés szerint mézzel és ecettel ízesítjük. Ha elkészült az étel, rizzsel kínáljuk. Legjobb a basmati (hosszúszemű tibeti) rizs kardamommal, fahéjjal, szegfűszeggel és borssal ízesítve. A receptet beküldte: rohangya Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |