| Vendégváró marhahúsgombócok csípős szósszal receptHúsételek Hozzávalók: o bors o chilipaprika 2 db o darált hús (marha) 60 dkg o fokhagyma 10 dkg o ketchup 3 dl o mustár (dijoni) 1 kávéskanál o méz 1 kávéskanál o olaj (olíva) o petrezselyem 1 csokor o szalonna (füstölt) 15 dkg o só o tojás 1 db o zsemlemorzsa 7 dkg Elkészítés: A szalonnát daráljuk le,vagy vágjuk apróra, keverjük össze a marhahússal, ha kell, sózzuk meg, de bánjunk óvatosan a sóval, hiszen a szalonna is sós. Borsozzuk meg, majd adjuk hozzá az apróra vágott gyöngyhagymát,/vöröshagymával is jó/ a zúzott fokhagymát. Tegyük bele a zsemlemorzsát, a felvert tojást, és a finomra vágott petrezselyem nagyobbik részét. Formázzunk gombócokat belőle és kevés olajon süssük meg őket. Közben a mézet, a ketchupot és a mustárt keverjük össze. Tegyük hozzá a karikára vágott chilipaprikákat és a petrezselyem kisebbik részét. A mártást a hústól külön kis tálkában tálaljuk. Tanácsok: Valahonnan ollóztam, már kipróbáltam, nagyon finom:) Vendégvárónak is nagyon szuper. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: icus61 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |