| Vegyes saláta tükörtojással receptLevesek Hozzávalók: 1 zacskó vegyes saláta-mix, 4 tojás, 4 szelet füstölt, szárított sonka, 1 db körte, 1 evőkanál vaj, 1 citrom leve, 1 késhegynyi fahéj, 1 csomag salátamag-keverék, 1 kávéskanál mustár, 3 evőkanál balzsamecet,, kb. 1 dl olívaolaj, só és frissen őrölt bors. Elkészítés: A balzsamecetet elkeverjük a mustárral, majd folyamatosan kevergetve hozzáadjuk az olívaolajat, majd sózzuk, borsozzuk. Az öntet ezzel kész is van. A körtét meghámozzuk, kicsumázzuk, felkockázzuk, és egy teflon serpenyőben a vajon enyhén megpirítjuk. Ekkor lehúzzuk a tűzről, rácsavarjuk a citrom levét, és megszórjuk a fahéjjal. Összekeverjük, végül szűrőlapáttal kiemeljük az ízes kockákat a serpenyőből és félre tesszük. A serpenyőben kis tűzön megpirítjuk a sonka-szeleteket, és ha már jó ropogósak, kiemeljük a serpenyőből és konyhai papírtörlőn leitatjuk róluk a felesleges zsiradékot. A tojásokat beleütjük a serpenyőbe, és addig sütjük, amíg a fehérje már áll, de a sárgája még egy kicsit remegős. Utolsó lépésként összeállítjuk a salátát: a saláta-mixet elkeverjük az öntettel és a körte darabokkal, majd rátesszük a sonkaszeleteket, minderre ráemeljük a tükörtojásokat, végül az egészet megszórjuk a salátamag-keverékkel. A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |