Tutireceptek.hu fejléc

Vaníliás kifli diós töltelékkel recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához:
25 dkg Rama margarin
50 dkg liszt
1 csomag vaníliás cukor
7 dkg cukor
1/2 csomag sütőpor
1 dl hideg tej
2 db tojás sárgája
A töltelékhez:
15 dkg dió
1 dl tej
1/2 citrom reszelt héja
1 csomag vaníliás cukor
4 dkg cukor
1/2 dl tejszín

Elkészítés:
Egy tálba készitjük a lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport és a margarint. Hozzáadjuk a tejet, a tojások sárgáját és gyors mozdulatokkal összeállítjuk a tésztát, ezután fél órát pihentetünk a hűtőszekrényben. Ameddig a tészta pihen, ledaráljuk a diót, felforraljuk a tejet, a dióhoz hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a cukrot, a reszelt citromhéjat és leforrázzuk a keveréket, majd belekeverjük a margarint és hozzáadjuk a tejszínt. A tésztát cipókra osztjuk, amelyeket külön-külön 15 cm-es kör alakúra és 2-3 mm vastagra nyújtjuk. A köralakból háromszögeket vágunk, amelyek 7 cm hosszúak és 4-5 cm szélesek. A háromszögek szélesebb részére rakjuk a tölteléket, a háromszög csúcsa irányába feltekerjük a tésztát, kifliket formázzuk és margarinnal kikent tepsibe tesszük, majd előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 percig sütjük. A kész kifliket megszórjuk porcukorral.


A receptet beküldte: alyce


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túrógombóc vaníliasodóval » Gombás töltött kifli » Vaníliás almaleves 2. » Túrós rakott kifli 2.
» Fehér kifli » Töltött kifli 2. » 30 perces kifli » Vaníliás-szilvás szendvics
» Szalon kifli » Töltött húsos kifli » Rizses-vaníliás muffin » Vaníliás holdacska
» Vaníliás kiflik » Olajbogyós kiflik » Margarinos kiflik » Paraszt kifli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.