| Vajhal filé pikáns gorgonzola mártással receptHalas ételek Hozzávalók: 4 szelet vajhalfilé keresztben felvágva (40-60 dkg) 6-8 dkg gorgonzola sajt 3-5 dkg vaj 1/3 citrom 1 db chilipaprika 1 nagyobb gerezd fokhagyma só, bors Elkészítés: A halfilé szeleteket mindkét oldalukon megsózzuk és borsozzuk. Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat közepes hőmérsékleten, majd belefektetjük a szeleteket a serpenyőbe. A citrom levét óvatosan rácsavarjuk a halra miközben továbbra is csak közepes lángon sütjük a filéket. Összesen kb 6-8 perc kell neki. Ne süssük túl, mert akkor a hal kiszárad (kisül belőle a vaj:). Félidőben fordítsuk meg, és a másik oldalra is csöpögtessünk egy kevés citromlevet. Ha megsültek a halszeletek, akkor ezeket már ki is rakhatjuk a tányérokra. A visszamaradt vajba fokhagymatörővel nyomjuk bele a szép nagy gerezd fokhagymánkat, és óvatos kevergetés mellett hagyjuk aranybarnára pirulni, de továbbra is csak alacsony lángon. Közben a chilipaprikát kimagozzuk, és nagyon apró kockákra vagdossuk, majd amikor már aranybarna a fokhagyma, beledobjuk ezt is a vajba. 1-2 percnyi kevergetést követően adjuk hozzá a gorgonzolát is. Fel is apríthatjuk, de úgyis elolvad. 1-2 percig kevergetjük a mártásunkat, amíg a sajt nagy része selymes krémmé olvadt. A filére öntve tálaljuk. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |