Tutireceptek.hu fejléc

Vajhal filé pikáns gorgonzola mártással recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
4 szelet vajhalfilé keresztben felvágva (40-60 dkg)
6-8 dkg gorgonzola sajt
3-5 dkg vaj
1/3 citrom
1 db chilipaprika
1 nagyobb gerezd fokhagyma
só, bors

Elkészítés:
A halfilé szeleteket mindkét oldalukon megsózzuk és borsozzuk.
Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat közepes hőmérsékleten, majd belefektetjük a szeleteket a serpenyőbe.
A citrom levét óvatosan rácsavarjuk a halra miközben továbbra is csak közepes lángon sütjük a filéket.
Összesen kb 6-8 perc kell neki. Ne süssük túl, mert akkor a hal kiszárad (kisül belőle a vaj:).

Félidőben fordítsuk meg, és a másik oldalra is csöpögtessünk egy kevés citromlevet. Ha megsültek a halszeletek, akkor ezeket már ki is rakhatjuk a tányérokra.
A visszamaradt vajba fokhagymatörővel nyomjuk bele a szép nagy gerezd fokhagymánkat, és óvatos kevergetés mellett hagyjuk aranybarnára pirulni, de továbbra is csak alacsony lángon.
Közben a chilipaprikát kimagozzuk, és nagyon apró kockákra vagdossuk, majd amikor már aranybarna a fokhagyma, beledobjuk ezt is a vajba.
1-2 percnyi kevergetést követően adjuk hozzá a gorgonzolát is. Fel is apríthatjuk, de úgyis elolvad. 1-2 percig kevergetjük a mártásunkat, amíg a sajt nagy része selymes krémmé olvadt. A filére öntve tálaljuk.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkemell gombamártással » Pikáns húsgombóc leves » Pikáns leves » Tejfölös pikáns csirkecomb
» Halfilé dinnyemártással » Dödöle sóskamártással » Brokkoli Mornay mártással » Pikáns gyümölcssaláta
» Pikáns vitaminbomba » Pikáns csirkeszárnyak » Pikáns patiszon » Amúr tormamártással
» Pikáns szósz csirkéhez » Spagetti gorgonzólával » Őzderék ananász mártással » Pikáns hússzelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.