Tutireceptek.hu fejléc

Vaddisznósült meggymártással recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kg vaddisznógerinc
10 dkg bacon
5 gerezd fokhagyma
2 dl vörösbor
1 dl olaj

bors
majoranna
50 dkg meggy
1 kanál keményítő
1 kanál cukor

Elkészítés:
A vadhúst 2 napig aztatom páclében, majd tepsibe teszem, fokhagymával tűzdelem, fűszerezem, baconnel betakarom, aláöntöm a bort, olajat, némi vizet, s fólia alatt közepes lángon 2 órát sütöm.

Közben felfőzöm a meggyet a cukorral, a végén hozzáadom a keményítőt.

A hús némi szikkadás után szeletelem, krumplipürével és a meggymártással tálalom csinosan.

Tanácsok:
Őzzel vagy szarvassal is nagyon finom. A meggyhez keverhetek tejszínt is. Száraz vörösbor vagy rozé illik hozzá.


A receptet beküldte: Lolita63


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hamis vaddisznósült » Elzászi pulykapecsenye » Bőrösmalac-ragu » Malacnyelv lencsével
» Rakott karfiol diétázóknak » Tojással töltött káposzta » Chilis bab Anikó módra » Besameles brokkoli
» Sütő leső » Chilis csirke » Csülök zöldségekkel » Rácz csirke
» Kelkároszta tekercs » Rokfortos csirkecsíkok » Zöldségparádé » Zöldmetélt piros raguval


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.