| Vaddisznósült meggymártással receptEgytálételek Hozzávalók: 1 kg vaddisznógerinc 10 dkg bacon 5 gerezd fokhagyma 2 dl vörösbor 1 dl olaj só bors majoranna 50 dkg meggy 1 kanál keményítő 1 kanál cukor Elkészítés: A vadhúst 2 napig aztatom páclében, majd tepsibe teszem, fokhagymával tűzdelem, fűszerezem, baconnel betakarom, aláöntöm a bort, olajat, némi vizet, s fólia alatt közepes lángon 2 órát sütöm. Közben felfőzöm a meggyet a cukorral, a végén hozzáadom a keményítőt. A hús némi szikkadás után szeletelem, krumplipürével és a meggymártással tálalom csinosan. Tanácsok: Őzzel vagy szarvassal is nagyon finom. A meggyhez keverhetek tejszínt is. Száraz vörösbor vagy rozé illik hozzá. A receptet beküldte: Lolita63 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |