Tutireceptek.hu fejléc

Vaddisznócomb erdei gombamártással recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg vaddisznócomb,
15 dkg füstölt szalonna,
2 nagy hagyma,
1-1 sárgarépa, fehérrépa és zeller,
10 dkg erdei gomba,
10 dkg sertészsír,
só,
bors,
babérlevél,
borókabogyó,
őrölt vadfűszerkeverék.

A gombamártáshoz:
50 dkg erdei gomba,
1 fej vöröshagyma,
1 evőkanál vaj,
1 evőkanál liszt,
1 dl tejföl,
só,
bors,
petrezselyemzöld.

Elkészítés:
A csont nélküli combot megtűzdeljük a csíkokra vágott szalonnával. Sóval, borssal bedörzsöljük, majd 250 fokos sütőben, kevés zsíron megkérgezzük. Kivéve borókabogyóval, fűszerekkel megszórjuk. Rátesszük a feldarabolt zöldségeket és a gombát. Felöntjük húslevessel. 150 fokos sütőben kb. 1,5 órát pároljuk.

A gombamártáshoz az apróra vágott hagymát a vajon megpirítjuk. Beletesszük az előfőzött és jól lecsorgatott gombákat. Sóval, borssal, petrezselyemmel ízesítjük. Tejfölös habarással besűrítjük. Tálaláskor a felszeletelt húsra öntjük a mártást. Knédlit ajánlunk hozzá.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gofri erdei gyümölccsel » Erdeigyümölcs-turmix » Erdei gyümölcsös torta » Kelrolád gombamártással
» Erdei gombaleves » Erdei gyümölcsös bomba » Feketeerdei adventi kalács » Csirkemell gombamártással
» Fekete-erdei vadász » Kapros erdei gomba » Feketeerdei kávé » Erdei gyümölcs szósz
» Erdei gyümölcsleves » Erdei gyümölcsös kehely » Erdei turmix » Erdei gyümölcsös muffin


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.