Tutireceptek.hu fejléc

Újburgonya-saláta zsenge cukorborsóval recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
600 g újburgonya,
100 g zöldborsó,
100 g csiperkegomba,
1 fej lilahagyma,
0,6 dl Chef-tárkonyecet,
3 evőkanál szezám-vagy olívaolaj,
1 evőkanál mustár,
só,cukor,bors,
citromlé,
petrezselyem zöldje,
szezámmag

Elkészítés:
A burgonyát sós vízben megfőzzük,megtisztítjuk karikákra vágjuk.Leszűrjük,lecsepegtetjük,citromlével meglocsoljuk.A zsenge héjas cukorborsót megmossuk és enyhén sós,enyhén cukros vízben felforraljuk,leszűrjük,lecsepegtetjük.A gombát megmossuk,cikkekre vágjuk,kevés olajon megpirítjuk,majd hagyjuk kihűlni.Az öntethez a hagymát megtisztítjuk,vékony karikákra vágjuk.Az ecetet az olajjal elkeverjük,sóval,borssal,mustárral,ízlés szerint cukorral ízesítjük,leöntjük vele a hagymát,majd az egésszel a burgonyát,óvatosan összekeverjük a cukorborsót meg a gombát,s legalább fél órára hűtőbe tesszük.
Szezámmaggal meghintve tálaljuk.

Tanácsok:
Ha dúsítani akarjuk,sült baconszalonnát helyezzünk a tetejére,és bajor rozs kenyeret kínálunk hozzá.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: esztella100


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zsengés borsó tojásosan » Zsenge töltött karalábé » Paradicsom saláta » Joghurtos téli saláta
» Céklás káposztasaláta » Hagymás babsaláta » Karalábé saláta » Almás hússaláta
» Sajtkrémes salátatekercs » Részeges dinnyesaláta » Zöldbabos csirkesaláta » Diós karotta saláta
» Juhsajtos uborkasaláta » Strassbourgi saláta » Frissítő saláta » Pirított fokhagymás saláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.