| Tyúk Bercy-módon, gombával és virslivel receptHúsételek Hozzávalók: 1 tyúk (kb. 1,5 kg), 3 közepes fej vöröshagyma, 1,25 dl száraz fehérbor, 1,25 dl erős marhahúsleves, 1 citrom leve, 3 db virsli, 6 közepes sampinyon gomba, 6 dkg vaj v. margarin, 1 cs. petrezselyemzöld, só, bors, snidling (megszórni) Elkészítés: A tyúkot a következőképpen vágjuk 8 darabra: a mellénél és a hátánál kettévágjuk, leválasztjuk a két combot, majd a törzs két részét 3-3 kb. egyforma nagyságú részre vágjuk. A tyúkdarabokat megsózzuk, megborsozzuk. A tisztítás után a hagymát nagy kockákra, a gombát vastagabb szeletekre, a virslit ferdén szeletekre vágjuk. A petrezselymet és a snidlinget megmossuk és durvára vágjuk. Egy serpenyőben felforrósítjuk a zsíradékot, és erős tűzön átsütjük benne a besózott tyúkdarabokat, majd kivesszük és félretesszük. A zsíradékban megpirítjuk a hagymát, majd a gombát, a virslit és a petrezselymet. Ezután felöntjük a fehérborral és a húslevessel, s rövid ideig forraljuk. Beleöntjük a citrom levét, beletesszük a mártásba a húst, és készre pároljuk. Ha levét elfőné, borral, illetve húslevessel pótoljuk. Először a párolt zöldséget és a virslit tesszük egy tálra, majd ráhelyezzük a tyúkdarabokat, és végül megszórjuk snidlinggel. Vajas, petrezselymes burgonyával vagy petrezselymes rizzsel tállaljuk. Tanácsok: Ehhez az ízletes ételhez fehér bort kínáljunk. A receptet beküldte: bnedora Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |