| Túrótorta piskótás és omlós tésztával variálva receptSütemények, édességek Hozzávalók: Omlós tészta: 5 dkg cukor 10 dkg vaj 15 dkg liszt 1 tojássárgája 1/2 citrom reszelt héja 1 kis sütőpor Piskóta: 2 tojás 2 csapott evőkanál cukor 2 evőkanál liszt 1 kiskanál kakaópor Pici sütőpor Töltelék: 6-8 dkg mazsola 30 dkg túró 1/2 citrom reszelt héja 2-3 evőkanál porcukor 1 cs.vaníliacukor 1 púpozott e.kanál zselatinpor 4 dl tejszín Kenéshez:1 púpozott e.kanál baracklekvár Díszítéshez: 2 dl tejszín 1 kiskanál zselatin néhány citromkarika 5dkg pörkölt mogyoró vagy dió 5 dkg étcsokoládé Elkészítés: A piskótához felverjük a tojásfehérjét,beletesszük a cukrot,verjük még, aztán hozzá a sárgái,végül a sütőporos, kakaós,szitált liszt.Tortaformában, sütőpapíron kisütjük,előmelegített sütőben,kb.15 perc. Az omlós tésztát összegyúrjuk,kicsit hűtjük,majd egy kerek tortalapot sütünk belőle,Kb. 20 percig,változatlan, közepes lángon. A töltelékhez való adalékokat összekeverjük , a zselatin,és a tejszín kivételével.Ezt a két uóbbit pedig: 1 dl vízben a zselatint feloldjuk,kevergetve melegítve.Kicsit hűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük,hozzáadjuk a túrós masszához,s belecsorgatjuk a zselatint. Tortaformában töltjük a tésztát: alul omlós tészta,lekvárral kenve, túrókrém fele,piskóta,túrókrém. 2-3 óra dermesztés,tetejére oldott zselatinnal kevert tejszínhab kerül,oldalára is.Csillagcsöves habzsákkal díszíthetjük,kis cikkekre szelt citrommal variálva. OLdalára durvára őrölt csokoládét, mogyorót/diót/ nyomkodunk,és tovább hűtjük egy órát. Tanácsok: A tejszín lehet növényi alapú Hulala, nem kell hozzá zselatin,tartja az állagát. Elkészítési idő: 160 perc A receptet beküldte: KANÁRI Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |