| Túrótorta diétásan meggyel bolondítva receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 15 dkg szénhidrát-csökkentett lisztkeverék 10 dkg teavaj 5 dkg xilit kevés só A krémhez: 50 dkg túró 4 dl tej 2-2,5 dkg xilit (porrá darálva, vagy lehet kapni por formában is) 2 csomag vaníliás pudingpor vagy 8-9 dkg étkezési keményítő 35 dkg tejföl 3 db kisebb tojás 1 kávéskanál vanília-aroma reszelt citromhéj ízlés szerint A meggyes öntethez: 20 dkg meggy 1 dl víz 1 evőkanál étkezési keményítő 1 evőkanál xilit Elkészítés: A tésztához a hozzávalókat gyorsan összegyúrjuk, és fél órára hűtőbe tesszük. Közben a krém hozzávalóit egy tálban botmixerrel összekeverjük. A sütőt 180-190 fokra melegítjük, ne légkeverésre, csak sima alsó-felső sütésre állítsuk. A tésztát kinyújtjuk, és egy kivajazott kapcsos formába (22-24 cm) rakjuk úgy, hogy az oldalát is fedje körben a tészta, szurkáljuk meg villával. (Én cukrászkeretben készítettem, így nekem az oldalán nem lett tészta csak az alján.) A tésztát picit elősütjük, majd beleöntjük a híg krémet, és visszatesszük a sütőbe kb. 1 órára. Amikor megsül, kivesszük, és a formában hagyjuk kihűlni. A meggyet saját levével felmelegítjük, az étkezési keményítőt kikeverjük a vízzel, és besűrítjük vele a meggyet. A kihűlt süteményt felszeleteljük, és a meggyes öntettel díszítjük. Különböző lekvárokkal, öntetekkel, friss gyümölcsökkel is tálalhatjuk ízlés szerint. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |