| Toscan típusú hal receptHalas ételek Hozzávalók: 1 kg tengeri halfilé 1 cs fagyasztott spenót (lehet levél is az jobb) ha nem akkor passzírozott 1 doboz 30 dkg ricotta 2-3 ek parmezán fokhagyma olivaolaj 12 dkg mozarella Elkészítés: Spenótot, ha leveles oliván megpárolni, hozzáadni a zúzott fokhagymát, só, borssal. Ha passzírozott, fagyasztott, akkor lábosban felengedni, fokhagyma, só bors, és némi zabkorpával süríteni hogy ne legyen annyi leve. Halacskákat sózni, majd halas fűszerkeverékkel bedörzsölni, ha ez nincs akkor borssal megszórni és még esetleg némi kakukkfű, majoranna mehet rá. Halakat egy olivával kikent tepsibe tenni, rákenni a spenótot - amelybe parmezánt reszeltünk - annak a tetejére a ricotta túrót halmozni, amelyet sózunk és kicsi frissen őrölt borssal fűszerezünk. Tetejére jön a mozarella karikára vágva. Nem kell letakarni, mert a spenótból és a halból is sok-sok lé jön ki, és kell, hogy elpárologjon. Én kb. 15 percig sütöttem. Tanácsok: A végén viszont nagyon ügyesen le kell önteni a vizet a halak alól, ha túl sok levet engedett, nem könnyű mutatvány, de akkor legalább nem ázik a hal a lében. Párolt zöldségekkel (brokkoli, karfiol, répa, póréhagyma) tálalni Elkészítési idő: 20 perc Kalóriatartalom: 200 kcal A receptet beküldte: pierrot Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |