Tutireceptek.hu fejléc

Toscan típusú hal recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
1 kg tengeri halfilé
1 cs fagyasztott spenót (lehet levél is az jobb) ha nem akkor passzírozott 1 doboz
30 dkg ricotta
2-3 ek parmezán
fokhagyma
olivaolaj
12 dkg mozarella

Elkészítés:
Spenótot, ha leveles oliván megpárolni, hozzáadni a zúzott fokhagymát, só, borssal. Ha passzírozott, fagyasztott, akkor lábosban felengedni, fokhagyma, só bors, és némi zabkorpával süríteni hogy ne legyen annyi leve. Halacskákat sózni, majd halas fűszerkeverékkel bedörzsölni, ha ez nincs akkor borssal megszórni és még esetleg némi kakukkfű, majoranna mehet rá. Halakat egy olivával kikent tepsibe tenni, rákenni a spenótot - amelybe parmezánt reszeltünk - annak a tetejére a ricotta túrót halmozni, amelyet sózunk és kicsi frissen őrölt borssal fűszerezünk. Tetejére jön a mozarella karikára vágva. Nem kell letakarni, mert a spenótból és a halból is sok-sok lé jön ki, és kell, hogy elpárologjon. Én kb. 15 percig sütöttem.

Tanácsok:
A végén viszont nagyon ügyesen le kell önteni a vizet a halak alól, ha túl sok levet engedett, nem könnyű mutatvány, de akkor legalább nem ázik a hal a lében.
Párolt zöldségekkel (brokkoli, karfiol, répa, póréhagyma) tálalni

Elkészítési idő: 20 perc
Kalóriatartalom: 200 kcal

A receptet beküldte: pierrot


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Toscanini » Toscana tésztasaláta » Pisztráng mandulával sütve » Diós-zelleres haltekercsek
» Lazacos tortilla » Pangasius zöldségágyon » Tőkehal mustármártással » Tonhal saláta ala jita
» Sült rákok » Lazac céklakörettel » Paprikás hal » Tonhal vagy busa sajttal
» Harcsa babérszószban » Ponty Orly módra » Vadlazac ragu » Pontyderék lengyelesen


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.