| Tonhalgombócok tejszínes kapormártással receptHalas ételek Hozzávalók: 40 dkg tonhal 2 dl tejszín 2 db tojásfehérje 3 g őrölt fehér bors 10 dkg sárgarépa 10 dkg fehérrépa 5 dkg vöröshagyma 1 dl fehérbor 5 g zsályalevél 4 dkg vaj 4 dkg liszt 1 csomó kapor 1/2 citrom 2 dkg cukor só Elkészítés: A tonhalat ledaráljuk és összekeverjük 1/2 dl tejszínnel és a tojásfehérjékkel. Őrölt fehér borssal, sóval ízesítjük, majd egyforma nagyságú gombócokat formálunk belőle. Zöldséges, fehérboros, hagymás zsályával ízesített főzőlevet készítünk és a gombócokat beletéve nem erős tűzön 20-25 percig főzzük. A vajból és a lisztből világos vajas rántást készítünk, beletesszük a finomra vágott kaprot, majd kb. 2 dl halfőzőlével felengedve néhány percig forraljuk. Hozzáadjuk a tejszínt, citromlével és cukorral ízesítjük. A halgombócokat a tejszínes kapormártással leöntve tálaljuk. A receptet beküldte: MRG Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |