| Töltött zelleres gombafejek tejszínes mártással receptZöldséges ételek Hozzávalók: Csiperke gomba (1doboz, kb. 8-10db) 1db szikkadt zsemle 1db tojás 1cikk háromszög sajt (nekem szalámis medve sajt volt otthon) 1db kis konzerv májkrém 1kis cikk zeller bacon szalonna zsemlemorzsa vegeta bors majoránna fokhagyma 1tk. hagymakrém Mártáshoz: 1 doboz főzőtejszín kevés étkezési keményítő vegeta bors (frissen őrölt) esetleg snidling vagy petrezselyem Elkészítés: A töltelékhez a zellert megpucolni,lereszelni, hozzákeverni a langyos vízbe áztatott és kicsavart zsömlét, a tojást, májkrémet,fűszerezni, bele a fokhagyma és a hagymakrém, majd jól elkeverni. Annyi zsemlemorzsát adni hozzá, hogy "összeálljon" A gombák szárát kitörni a kalapjukból, és a kész töltelékből 1-1 kanálnyit belenyomkodni. Az elkészített gombafejeket egyesével bacon szalonnába forgatni, majd az edénybe kevés olíva olajat forrósítani és megsütni benne a gombákat. Az elkészült gombát kivenni és pici tejszínt beleönteni, majd egy kevés keményítővel elkevert maradék tejszínnel besűríteni, fűszerezni és a kész gombákkal tálalni. Tanácsok: Nagyon hamar elkészült, senki ne ijedjen meg a "zellertől", észre sem lehet venni, viszont nagyon egészséges. A receptet beküldte: Pné Veronika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |