| Töltött tormalevél kukorica kásával. receptZöldséges ételek Hozzávalók: Hozzávalók: 6-8 db. közepes nagyságú tormalevél, 40 dkg. darált hús ( sertés, pulyka, vagy csirke), 2 evőkanál zsiradék,10 dkg. füstölt szalonna, 1-2 fej közepes vöröshagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, őrölt fekete bors, 25 dkg. kukorica dara, 2-3 evőkanál ételecet, só szükség szerint. Elkészítés: A füstölt szalonna bőrét levágjuk, félre tesszük, a többit apró kockára vágjuk, zsírját kieresztjük, amiben az apróra vágott vöröshagymát aranysárgára pirítjuk, majd ehhez hozzákeverjük a darált húst és az egészet alaposan átkeverve megpirítjuk. A végén sózzuk, borsozzuk és a fokhagyma gerezdek levét is hozzáadjuk kipréselés után.Közben a durvára darált kukorica darát megmossuk, lecsöpögtetjük és a masszához adjuk, amivel alaposan átkeverjük. A masszából annyi adagot formázunk, amennyi előzetesen megmosott, és ecetes-sós vízzel leforrázott tormalevelünk van.A levelekbe töltött adagokat most egy, az alját előzetesen zsiradékkal alaposan kikent fazékba tesszük úgy, hogy szalonnabőrt teszünk alulra, majd rá a töltelékeket. A végén felöntjük vízzel annyira, hogy a benne lévőket ellepje.Most egy kis tányért teszünk a töltelékekre, hogy az a súlyával lenyomja a lébe. Lassú tűzön főzzük készre. egyszerű, de ízletes és laktató étekvolt falunk. Tormalevél helyett szőlőlevelet és káposztalevelet is alkalmazhatunk. Mindegyikkel finom. Elkészítési idő: 120 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |