Tutireceptek.hu fejléc

Tojással töltött húslabdák fóliában sütve recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 személy részére:
50 dkg burgonya
5 tojás
50 dkg darált hús
1 evőkanál vágott petrezselyem
1 evőkanál vágott snidling
ízlés szerinti zöldségek (sárgarépa, zöldborsó, zöldbab stb.)
10 dkg reszelt sajt

Elkészítés:
A burgonyát alaposan megmossuk, és héjában, kevés sós vízben puhára főzzük. Négy tojást keményre főzünk, majd meghámozzuk. A húst összekeverjük az egyetlen nyers tojással, a petrezselyemmel, a snidlinggel, és sóval, borssal ízesítjük. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A masszát négy részre osztjuk, a főtt tojásokat beburkoljuk a fűszeres hússal. Szép gombócokat formálunk, és minden gombócot alufóliába csomagolunk. Tepsire tesszük, és a sütőben kb. 30 percig sütjük. Amíg sül, kevés vízben megpároljuk a zöldséget. A főtt burgonyát megtisztítjuk, vastagabb szeletekre vágjuk, és azokat kicsit egymásra csúsztatva tűzálló tálba vagy tepsibe terítjük. Sózzuk, és a tetejükre hintjük a reszelt sajtot. Ezt a tepsit is betesszük a sütőbe. Amikor szépen megpirult a sajt, kivesszük.

Tanácsok:
Tálaláskor tányérra szedjük a zöldségeket, mellé a sajtos burgonyát, és a kicsomagolt tojásos húsgolyókat.

Elkészítési idő: 45 perc
Kalóriatartalom: 617 kcal

A receptet beküldte: kissmakka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombával töltött krumpli » Töltött zsúrkenyér » Rizzsel töltött paradicsom » Sárgarépa csőben sütve
» Töltött kifli sonkával » Nyírségi töltött karaj » Csirkemájjal töltött tök » Sült paprika tükörtojással
» Töltött körte » Fóliában sült karaj » Erdélyi töltött csirke » Töltött krumpli
» Barnarizs csőben sütve » Gombával töltött cékla » Töltött káposzta. » Töltött alma egyszerűen


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.