| Tésztasaláta citromos dresszinggel receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 20 dkg tészta, 2 apró fej lila hagyma, 1 kígyóuborka, 1 fej lollo rosso saláta, 2,5 dl zsírszegény joghurt, 4-5 evőkanál citromlé, só, bors, a díszítéshez: petrezselyemzöld citromkarikák Elkészítés: A tésztát forrásban lévő, sós vízben kb. 8 perc alatt megfőzzük, majd lecsöpögtetjük, és hűlni hagyjuk. A lila hagymát vékonyan felkarikázzuk, az uborkát felszeleteljük. A megmosott, lerázott saláta leveleit falatnyi darabokra tépjük. A tésztát a hagymával, az uborkával és a salátával összekeverjük. A dresszinghez a joghurtot simára kikeverjük. Sóval, borssal, citromlével ízesítjük, majd a salátára locsoljuk. Petrezselyemzölddel és citromkarikával díszítve kínálujuk. A receptet beküldte: TyBoR Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |