| Tepsis sült burgonya habarással receptZöldséges ételek Hozzávalók: 80 dkg. burgonya, 10 dkg.füstölt húsos szalonna, 1 evőkanál zsír, 2 közepes fej vöröshagyma, 1 evőkanál fűszerpaprika, 2 evőkanál liszt, só, 1 csokor zöldpetrezselyem Elkészítés: A burgonyát megtisztítjuk, vékonyan felkarikázzuk. A vöröshagymát apróra vágjuk. A szalonnát kakastaréjra szeleteljük, majd zsírjának egy részét kiengedjük. Tepsibe tesszük az olvasztott zsirt és a szalonna zsírjának egy részét, s ezekkel a tepsit kikenjük.Paprikás liszttel habarást készítünk az apróra vágott vöröshagymával, majd a habarást a burgonyával is összekeverjük. Végül a szalonnát is a tetejére téve tepsiben, közepes hőmérsékletű sütőben 30 percig sütjük.Tálaláskor megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel. Tanácsok: A tetejére rakhatunk véres vagy májas hurkát, esetleg sózott és borsozott vékony hússzeletet is. Elkészítési idő: 70 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |