| Tepsiben sült burgonyás pogácsa receptTésztafélék Hozzávalók: 5-6szem,közepes méretű burgonya,1cs.élesztő,kb.1/2l langyos víz,annyi liszt amennyit felvesz Elkészítés: a burgonyát meghámozom és karikákra vágom.Annyi enyhén sós vízben felteszem főni,hogy ellepje.Amikor megfőtt,burgonya nyomón áttöröm.Várok amíg langyosra hűl.Eközben az élesztőt felfuttatom nagyon enyhén cukros VÍZBEN.Utána egy nagy gyúrótálba teszem a burgonyát,az élesztőt és annyi lisztet,hogy elég kemény tésztát kapjek.Összegyúrom,alá-tetejére lisztet hintek.Kb.1 órán át meleg helyen kelesztem.Ezután lisztezett deszkára borítom és még lisztet hozzáadva addig gyúrom, amíg jó kemény tésztát kapok.Különben,ha nem elég kemény,akkor el fog terülni a tepsiben és nem jön fel szép magasra.Ja az adalékanyagoknál még kell bele ízlés szerint só,kb.1-2kk.-nyi.Ezek után kb.2-3cm vastagra nyújtom és kerek kiszúróval szaggatom.A tepsibe szorosan egymás mellé rakom.Tepsit olajozni és lisztezni kell előtte.Nagyon lassan,előmelegített sütőben kb.45 percig sül.EZ a sütőtöl is függ,ki kell tapasztalni.Akkor jó,ha a teteje zsemleszínűre sül. Sütés előtt NEM kell semmivel sem megkenni.Nagyon kiadós,laktató.Mellé gyümölcslevest ajánlok.Mindenkinek jó étvágyat hozzá és jó időtöltést a konyhában.Konyhatündérek munkára fel! Tanácsok: Ha úgy látjátok lehet egy kevés étolajat is tenni bele,így ritkább tésztát kapunk.Sokáig eltartható,mivel nincs benne tojás.Tárolás:letakarva,hogy ne szikkadjon ki. Elkészítési idő: 120 perc Kalóriatartalom: 500 kcal Szénhidráttartalom: sok gramm Zsírtartalom: kicsi gramm A receptet beküldte: kft Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |