Tutireceptek.hu fejléc

Tempurázott aszalt gyümölcsök eperrel recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
* 6 db tojás
* étkezési keményítő
* aszalt szilva
* datolya
* marcipán
* mandula
* amaretto
* fahéj
* 7-8 dl olívaolaj
* étcsokoládé
* fehér csokoládé

Elkészítés:
Az aszalt szilvát és a datolyát áztassuk be 2-3 órára amarettóba, és szórjunk rá 1 kávéskanál fahéjat. A szilvába töltsünk marcipánt, majd vegyük ki a datolya magját, és helyette tegyünk bele mandulát.

Készítsük el a tempurát: a 6 tojásfehérjét verjük habosra, majd szórjunk bele ételkeményítőt, amíg tejföl sűrűségű lesz. A gyümölcsöket mártsuk bele, és süssük ki a forró olívaolajban.

Olvasszunk fel körülbelül 20 dkg étcsokit, majd mártsuk bele az eperszemeket, és locsoljuk meg a kisült gyümölcsöket. Reszelt fehér csokival díszítsük.

Elkészítési idő: 90 perc
Kalóriatartalom: 136 kcal
Szénhidráttartalom: 36 gramm

A receptet beküldte: Boszi 29


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Aszaltszilva leves » Aszalt szilvás falatok » Csirkemell eperrel » Aszalt gyümölcsös pite
» Aszaltgyümölcs-golyók » Aszalt szilvás húsgombócok » Pannacotta eperrel » Sajtkrém eperrel
» Aszalt szilva leves » Rumos gyümölcsök » Aszalt szilvás kacsacomb » Ekler fánk eperrel
» Aszaltszilvás palacsinta » Aszalt szilvás mákos bukta » Tejesdara eperrel. » Aszalt gyümölcsös süti


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.