| Tempurázott aszalt gyümölcsök eperrel receptSütemények, édességek Hozzávalók: * 6 db tojás * étkezési keményítő * aszalt szilva * datolya * marcipán * mandula * amaretto * fahéj * 7-8 dl olívaolaj * étcsokoládé * fehér csokoládé Elkészítés: Az aszalt szilvát és a datolyát áztassuk be 2-3 órára amarettóba, és szórjunk rá 1 kávéskanál fahéjat. A szilvába töltsünk marcipánt, majd vegyük ki a datolya magját, és helyette tegyünk bele mandulát. Készítsük el a tempurát: a 6 tojásfehérjét verjük habosra, majd szórjunk bele ételkeményítőt, amíg tejföl sűrűségű lesz. A gyümölcsöket mártsuk bele, és süssük ki a forró olívaolajban. Olvasszunk fel körülbelül 20 dkg étcsokit, majd mártsuk bele az eperszemeket, és locsoljuk meg a kisült gyümölcsöket. Reszelt fehér csokival díszítsük. Elkészítési idő: 90 perc Kalóriatartalom: 136 kcal Szénhidráttartalom: 36 gramm A receptet beküldte: Boszi 29 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |