| Tejszínes zöldségleves gazdagon receptLevesek Hozzávalók: 6 főre:-15dkg karfiol -2 kis fej karalábé -4/5 szál kisebb répa -1 petrezselyem -2marok nagyobb csigaészta(8t) -2dl tejszín -étkezési keményítő + p.zöldje,delikát,bors,só---ízlés szerint. Elkészítés: Minden zöldséget jól megmosunk, nagyobb darabokra vágunk, (legnagyobbak a könnyen fövők legyenek,pl.karfiol) Feltesszük főni, egy csipet sóval, delikáttal. "Majdnemkész" állapotban,elzárjuk,fedő alatt párolódjon tovább. Közben elkészítjük a sűrítést: 3ek. keményítőt feloldunk egy kis pohár vízben, majd felöntjük a tejszínnel. A petrezselyemzöldet bő lemosás után apróra vágjuk, és a lehúzott leveshez adjuk. Újra felforraljuk a levesünket, besűrítjük,majd csak egyet lobbantunk rajta. Melegen tálaljuk. Tanácsok: A tésztát én külön főztem ki mellé,soha nem főzöm bele a levesbe. Szerintem legírozva is finom lehet, de úgy még nem próbáltam. Nálunk a gyerekek is bőven repetáztak belőle.:) Jó étvágyat! Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: citrol Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |