| Tejszínes kekszes csokikocka receptSütemények, édességek Hozzávalók: 35 dkg háztartási keksz 10 dkg darált dió 10 dkg apróra vágott mogyoró 2 dl tej 16 dkg vaj 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor 2 evőkanál cukor 2 teáskanál rumaroma A krémhez: 2 csomag tejszínes pudingpor 7 dl tej 3 evőkanál cukor 20 dkg vaj 2 evőkanál porcukor A tetejére 20 dkg tejcsokoládé Elkészítés: A kekszet ledaráljuk és egy tálba tesszük, hozzáadjuk a diót és a mogyorót is. A vajat, a cukrot, a kakaóport és az aromát is hozzáadjuk és a kezünkkel jól összedolgozzuk. A tejet meglangyosítjuk és lassan hozzáöntjük, csak annyit adjunk hozzá, hogy a massza jól formázható legyen. A keksz minőségétől függ, mennyi tejet fog felszívni. A masszát tortaformába simítjuk. Minél kisebb formát használunk, annál magasabb lesz a sütemény. Hűtőbe tesszük, amíg megcsináljuk a krémet. A pudingport, a cukrot és a tejet egy edénybe tesszük és a szokásos módon megfőzzük, majd kavargatva kihűtjük. Azért használunk ilyen kevés tejet, hogy sűrű és ízes legyen a puding. A vajat a porcukorral krémesre kavarjuk és a hideg pudingot lassan hozzákavarjuk. A kekszes alapra halmozzuk a krémet. A csokoládét felolvasztjuk, langyosra hűtjük és a puding tetejére öntjük, elsimítjuk rajta. Hűtőbe tesszük és mikor a csokoládé megkeményedik, szeletelhetjük. Tanácsok: Ahányszor elkészítem, annyiszor változtatom a keksz fajtáját. Így mindig más és más az íze, de mindig mennyei. A receptet beküldte: cirmesitompika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |