| Tejfölös-szalonnás sertéskaraj receptHúsételek Hozzávalók: 40 dkg sertéskaraj, 10 dkg füstölt szalonna, 2 közepes fej vöröshagyma, egy nagy csokor petrezselyem felaprítva (de szárított is jó, 3 dl tejföl, 2 kávéskanál liszt, só, bors Elkészítés: A húst megmosom, vékony szeletekre vágom. A szalonnát felkockázom és kisütöm, majd kiszedem a zsírjából, és ezen a zsíron a hússzeleteket fehérre pirítom. A vöröshagymát lereszelem, és miután a húst is kiszedtem a zsírból, megdinsztelem benne. Hozzáadom a petrezselymet és a húst, felöntöm vízzel. Puhára párolom a húst. A tejfölt a liszttel elkeverem, a húsra öntöm, felforralom, végül belekeverem a szalonnadarabokat. Tanácsok: Rizzsel vagy krumplipürével tálalom. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: kissmakka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |